Hírek

Az élet védelme a legfontosabb! Már a jövő mérnökei is tudják. Iparbiztonság oktatás a Miskolci Egyetemen


"Az előadás élvezhető és érdekes volt.
Látszódott az előadók felkészültsége és ezen szakterületeten szerzett ismerete és tudása.
Örülök, hogy lehetőség volt ilyen előadáson részt vennem."

Móré Ádám
végzős villamosmérnök hallgató

Munkabiztonsági tudást a holnap mérnökeinek is!

A villamos berendezések munkabiztonsága valójában az életvédelemről szól, olyan intézkedések összességét értjük alatta, amely egy gyár, gyártóegység, munkahely normál működése során autómatikusan megakadályozza, hogy egy berendezés, technológia helytelen kezelése, vagy meghibásodása, sérülést, betegséget, kárt okozzon az emberi életben, egészségben. 

A munkabiztonság hiányterület az oktatásban

A technológiai rendszerek munkabiztonsága területén az IPARTECH cégcsoport már számos alkalommal bizonyított a témában: a korszerű, modern biztonsági eljárásokat évek óta alkalmazza társaságunk az iparban, most pedig – mivel hiányterületnek számít az oktatásban – a Miskolci Egyetem felkérésére „Az ipari berendezések munkabiztonsága" címmel tartottunk szakmai előadást, végzős villamosmérnök és logisztikus hallgatók számára.

A Miskolci Egyetem felkérése rendkívül megtisztelő volt számunkra, melyet örömmel fogadtunk el.

 A mérnökhallgatók megfelelő szintű elméleti képzést kapnak ebben a témában, ám a felsőoktatásból kikerülő végzősök jelentős százaléka nem, vagy csak igen kis mértékben sajátítja el egyetemi évei alatt gyakorlati szinten a korszerű munka-iparbiztonsági eljárásokat, holott az első perctől fogva elvárja a szakma, hogy magasszintű munkabiztonsági ismeretekkel rendelkezzenek. Ezt az űrt pótolja a cégünk az oktatásban.

Előadásunkban betekintést nyújtottunk egy rendkívül széles, sokrétű és igen fontos területbe: bemutattuk a biztonsági lézerszkennerek,  ajtókapcsolók, relék, PLC-k, kétkezes indítók, fényfüggönyök, némításvezérlők működését, alkalmazhatóságát.

Halld, lásd, tapasztald meg!

Előadásunkban a szakmai rész korrekt és érthető átadásán felül arra törekedtünk, hogy a legmodernebb biztonsági  eszközöket élőben is bemutassuk a hallgatóság számára. Mivel ettől a generációtól nem áll távol a virtuális eszközök használata, nagy sikert aratott előadásunk alatt hogy VR szemüvegen keresztül, 360 fokban, teljesen élethűen mutathattuk be kiválasztott két projekthelyszínünkön az ipari környezetbe általunk beépített biztonsági eszközö​​ket.​ A hallgatói értékelésben ezzel kapcsolatban kaptuk a legtöbb „legsikeresebb, legérdekesebb” jelzőt.

Előadásunknak nagy sikere volt, így további meghívást is kaptunk a Miskolci Egyetemtől, felkértek bennünket a munkabiztonsági eszközök gyakorlati, laboratóriumi oktatására.

 

Vissza a hírekhez

Mindannyiunk munkaterületén elengedhetetlen az előírt biztonságtechnikai, munkavédelmi, tűzvédelmi dokumentációk megléte, azok helyessége.

Ingyen kínáljuk Önnek a megoldást!

villamos biztonságtechnikai
állapotfelmérés

munkavédelmi
állapotfelmérés

tűzvédelmi
állapotfelmérés

Minden elkötelezettség nélkül elvégezzük vállalkozása, vagy a beosztásához tartozó terület villamos biztonságtechnikai, munkavédelmi, tűzvédelmi állapotfelmérését. Szakértő kollégáink átvizsgálják a meglévő dokumentációkat, feltérképezik a hiányosságokat és javaslatot tesznek azok megszüntetésére.
Ha a napi feladatok lefoglalják, ha nem kenyere az adminisztráció, bízza ránk a biztonságtechnikai állapotfelmérést.
Keressen meg bennünket, és mi levesszük válláról ezt a terhet!