Blog

Megjelentek a kóklerek a villamos biztonságtechnikában!


A minap felhívott egy top cégnél dolgozó ügyfelem és örömmel újságolta, kapott e-mailban egy számára ismeretlen cégtől árajánlatot érintésvédelmi felülvizsgálatra 40 Ft/mérési pont áron. - Na, ezzel versenyezz András! -mondta ügyfelem. - Nagyszerű! -válaszoltam- Milyen jó, hogy ilyen olcsón meg lehet már szerezni ezeket a papírokat. Bizonyára megvéditek így magatokat minden bajtól.

Tovább

Komoly aggályok a LED-es világítási lámpatestek ipari felhasználása mellett!


Természetes törekvés, hogy az ipari létesítményekben lévő világítási rendszereket az előírt megvilágítási határértékek mellett minél gazdaságosabban, kisebb ráfordítással valósítsuk meg, természetesen az elvárt minőségi szint betartása mellett.

Tovább

Elektromos hálózati zavarok. Mi a megoldás?


Az alábbiakban kísérletet teszek az elektromos hálózati zavarok mindenki számára érthető bemutatására:

A nagyobb teljesítményű fogyasztó berendezések, készülékek, gépek bekapcsolásánál a keletkező bekapcsolási áramlökés kiválthatja a túláramvédelmek működését, másfelől "meghúzza" a hálózatot, azaz a hálózati feszültséget jelentős mértékben csökkenti egy rövid időtartamra, ami persze akár néhány másodperc is lehet. 

Elsősorban a villamos gépek: a motorok és transzformátorok a "bűnösök", de a nagyteljesítményű világítási hálózatok egyidejű bekapcsolása is felhozható a példák között. 
Amennyiben környezetünkben időnként villódzó lámpatesteket, leálló, kieső villamos berendezésekkel találkozunk, nagy valószínűséggel a fenti jelenség okolható. 
A hibát megszüntetni szakember segítségével lehet, aki az alábbi javaslatokat teheti a probléma elkerülése érdekében:

Tovább

Fázisjavító berendezések biztonságos üzemeltetése


Először is tisztázzuk röviden: Mi is az a fázisjavító és miért is van szükség feltétlenül rá az ipari létesítményekben? 


A részletes fizikai magyarázatot most itt nélkülözve, fogadjuk el, hogy ahol induktív jellegű fogyasztók, tehát villamos motorok, egyenáramú, váltakozó áramú fordulatszám szabályzók vannak a hálózaton, ott ezek a működésük során olyan típusú energiát fogyasztanak, amit az áramszolgáltató az áramszámlában jelentős tételnek minősülő büntetéssel "honorál".
Ezt a büntetést egyetlen módon úszhatjuk meg: fázisjavító berendezést építünk be a villamos hálózatunkba. 

Bár sokan azt hiszik hogy fázisjavító berendezés beépítésével a probléma megoldódott, valójában tévednek!
Bizony ezekre a berendezésekre nagyon oda kell figyelni!

Tovább


Mindannyiunk munkaterületén elengedhetetlen az előírt biztonságtechnikai, munkavédelmi, tűzvédelmi dokumentációk megléte, azok helyessége.

Ingyen kínáljuk Önnek a megoldást!

villamos biztonságtechnikai
állapotfelmérés

munkavédelmi
állapotfelmérés

tűzvédelmi
állapotfelmérés

Minden elkötelezettség nélkül elvégezzük vállalkozása, vagy a beosztásához tartozó terület villamos biztonságtechnikai, munkavédelmi, tűzvédelmi állapotfelmérését. Szakértő kollégáink átvizsgálják a meglévő dokumentációkat, feltérképezik a hiányosságokat és javaslatot tesznek azok megszüntetésére.
Ha a napi feladatok lefoglalják, ha nem kenyere az adminisztráció, bízza ránk a biztonságtechnikai állapotfelmérést.
Keressen meg bennünket, és mi levesszük válláról ezt a terhet!