Esettanulmányok

Granulátum ellátó rendszer modernizálása SCADA rendszerrel


Az eredetileg kiépített tároló siló rendszer átalakításra került, a meglévő gépészeti elemek felhasználásával.

 A silók feltöltése silós nyerges vontatókról történik. Ezekből a silókból a granulátum a napi tartályokba van elvezetve az újonnan kiépítendő csőrendszeren. A napi tartályok eredeti rendszere megmaradt.

A feladat az új rendszer villamos kialakítása, vezérlésének megvalósítása, a már működő rendszerekkel való együttműködés megvalósítása, a folyamatok megjelenítése volt valamint adatok gyűjtése az operátorok számára.

A folyamatirányítást SCADA rendszerrel kellett megoldani. A SCADA folyamatirányító rendszer alkalmas ipari rendszerek mérés- és irányítástechnikai feladatainak elvégzésére. Az rendszer eszközeit közvetlenül PLC vezérli. Operátori beavatkozást a kihelyezett PC-ken keresztül lehet megtenni.

Eredeti állapotban létezett egy teljesen kézi vezérlésű granulátum feladó rendszer, melyet szükségesnek tartottunk a rendszerbe illeszteni. Az esetleges anyagkeveredések elkerülése miatt.  A üzemegységek irányítástechnikai céljainak megvalósításához illeszkedik az kiépítendő rendszer. A cél egységes irányítástechnika megvalósítása valamennyi üzemi folyamatnál, akár egyetlen központi helyről.

Projekt lépései:

  • Megfelelő PLC kiválasztása, I/O számok meghatározása, bővítőkártyák, CPU telepítése
  • PLC programozás.
  • Villamos vezérlés tervezése.
  • Meglévő szekrénybe PLC vezérlés telepítése (vezérlés kialakítása, huzalozás stb. ).
  • Villamos elosztószekrény telepítése.
  • A vezérlőszekrénytől kábel húzás, faláttöréssel a tetőre telepített villamos elosztószekrényhez.
  • Az elosztószekrényből további leágazások kiépítése (szerelődobozok felszerelése előre gyártott tartókra, kábel húzás az egyes szerelődobozokhoz, bekötés stb.) az útváltó szelepek és az induktív érzékelők betáplálására.
  • A meglévő mágnesszelepek és közelítés kapcsolók számára az útváltószelepekre kötődobozok felszerelése, jelvezetékek, betáplálások bekötése.
  • Kamiontöltőhöz visszajelző rendszer építése (hang és fényjelzések a helyszínen és a PLC vezérlőszekrényhez kábelezés kiépítése)
  • PLC vizualizációján a jelek megjelenítése.

Vissza az esettanulmányokhoz

Mindannyiunk munkaterületén elengedhetetlen az előírt biztonságtechnikai, munkavédelmi, tűzvédelmi dokumentációk megléte, azok helyessége.

Ingyen kínáljuk Önnek a megoldást!

villamos biztonságtechnikai
állapotfelmérés

munkavédelmi
állapotfelmérés

tűzvédelmi
állapotfelmérés

Minden elkötelezettség nélkül elvégezzük vállalkozása, vagy a beosztásához tartozó terület villamos biztonságtechnikai, munkavédelmi, tűzvédelmi állapotfelmérését. Szakértő kollégáink átvizsgálják a meglévő dokumentációkat, feltérképezik a hiányosságokat és javaslatot tesznek azok megszüntetésére.
Ha a napi feladatok lefoglalják, ha nem kenyere az adminisztráció, bízza ránk a biztonságtechnikai állapotfelmérést.
Keressen meg bennünket, és mi levesszük válláról ezt a terhet!