Blog

Megjelentek a kóklerek a villamos biztonságtechnikában!


A minap felhívott egy top cégnél dolgozó ügyfelem és örömmel újságolta, kapott e-mailban egy számára ismeretlen cégtől árajánlatot érintésvédelmi felülvizsgálatra 40 Ft/mérési pont áron.

- Na, ezzel versenyezz András! -mondta ügyfelem.

- Nagyszerű!  -válaszoltam- Milyen jó, hogy ilyen olcsón meg lehet már szerezni ezeket a papírokat. Bizonyára megvéditek így magatokat minden bajtól.

- Mire gondolsz?

- Utána jártál-e milyen referenciái vannak a tisztelt cégnek, nem-e valami garázs felülvizsgáló akarja a milliárdos értékű berendezéseiteket körbe nézni, majd lemásolva az előző jegyzőkönyvet, benyújtani az „olcsó számlát”? Tartott-e bejárást, felmérte–-e a területet, mielőtt ajánlatot adott?

- Nem, hangzott a válasz. Azt sem tudom kicsodák. Majd nem adom nekik oda az előző jegyzőkönyveket, így nem tudják lemásolni.

- Na, ezzel teszel nekik igazán jót! Fel fogják venni a héttagú radiátort is tíz mérési pontnak, minél több pont, annál több végösszeg!

- Hát akkor mit csináljak? Hogyan fogom a tulajdonosnak elmagyarázni, hogy nem ezek, hanem a majd kétszeres összegbe kerülő ajánlatok a korrektek?

- Egyszerű: írjátok le a megrendelésbe; ragaszkodtok az összes mérési pont tényleges leméréséhez, melyet a kirendelt kísérő fog ellenőrizni. Másképpen nem fogadjátok el a munkát.

 Néhány hét múlva felhívtam ügyfelemet, hogyan alakulnak az olcsó „szakértések”.

- Úgy tettem András, ahogy tanácsoltad, válaszolta. Felhívtam őket és elmondtam a feltételeimet. Rövid tanakodás után azt az ígéretet kaptam, megbeszélik a főnökkel és rövidesen visszahívnak. Már több hete csönd van….

 

Mi ebből a történetből a tanulság?

Tudomásul kell venni, a minőség és biztonságtechnikai szempontból is megnyugtató felülvizsgálatok munkaigényesek, tehát pénzbe kerülnek.

Vegyük a fáradságot, nézzünk utána az ajánlattevő cégeknek, milyen referenciákkal rendelkeznek, továbbképezik-e magukat, aktualizálják-e a folyamatosan változó szabványokat, előírásokat felülvizsgálataik során.

Persze lehet „olcsójánosokkal” papíroztatni, de ha bekövetkezik a baj, ne adj Isten, egy áramütéses baleset, ne csodálkozzunk. A bírósági hercehurca, meg a jó ügyvéd végül mégiscsak többe kerül....a lelkiismeretünknek majd biztosan.

Vissza a bloghoz

Mindannyiunk munkaterületén elengedhetetlen az előírt biztonságtechnikai, munkavédelmi, tűzvédelmi dokumentációk megléte, azok helyessége.

Ingyen kínáljuk Önnek a megoldást!

villamos biztonságtechnikai
állapotfelmérés

munkavédelmi
állapotfelmérés

tűzvédelmi
állapotfelmérés

Minden elkötelezettség nélkül elvégezzük vállalkozása, vagy a beosztásához tartozó terület villamos biztonságtechnikai, munkavédelmi, tűzvédelmi állapotfelmérését. Szakértő kollégáink átvizsgálják a meglévő dokumentációkat, feltérképezik a hiányosságokat és javaslatot tesznek azok megszüntetésére.
Ha a napi feladatok lefoglalják, ha nem kenyere az adminisztráció, bízza ránk a biztonságtechnikai állapotfelmérést.
Keressen meg bennünket, és mi levesszük válláról ezt a terhet!